2024. április 24. Szerda, György.
 
NGM: sikeres a gyed extraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-09 09:52:17
Sikeres a gyed extra, az intézkedés hatására ugyanis szeptemberben már csaknem 15 ezer édesanya dolgozott gyed vagy gyes mellett heti több mint 30 órában – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szombaton az MTI-vel.

Emlékeztettek: január 1-je óta a kisgyermekes édesanyáknak már nem kell lemondaniuk az anyasági juttatásokról, ha a gyermeknevelés mellett dolgozni is szeretnének. Korábban a gyed alatt egyáltalán nem tudtak munkát vállalni a nõk, a gyes mellett pedig csupán heti 30 óránál kevesebbet – írták.

Az NGM közleményében idézte Szalai Piroskát, a nõk munkaerõ-piaci helyzetének javításáért felelõs volt miniszteri biztost, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy szeptemberben a munkahelyvédelmi akció keretében már több mint 40 ezer ember után vettek igénybe járulékkedvezményt a gyesrõl vagy gyedrõl visszatérõ szülõk munkáltatói. Ez a szám 33 százalékkal több, mint a múlt év azonos idõszakában – jelezte.

Szalai Piroska szerint ezek az intézkedések jelentõsen hozzájárultak ahhoz, hogy az idei harmadik negyedévben újabb csúcsot ért el a 15-64 év közötti nõk foglalkoztatása, és így már 1,9 millióan dolgoztak közülük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!