2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Mérgezõ anyagot loptak egy debreceni telephelyrõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-13 09:24:11
Lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Debreceni Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya ismeretlen tettes ellen.

Egy debreceni, Epreskert utcai telephelyrõl ismeretlen tettes 2014. november 12-án 16 óra és 23 óra közötti idõben 40 kilogramm mérgezõ anyagot tulajdonított el alutasakokban, granulátum formájában. A Tekphos elnevezésû gázosítószer egy kilogrammos kiszerelésekbe van csomagolva. Az anyag az elsõ kategóriás mérgek közé tartozik. Amennyiben megbontják az anyag csomagolását, akkor az a szabad levegõn magától elkezd fejlõdni és a levegõ hõmérsékletétõl és a páratartalmától függõen akár 15 és 30 perc közötti idõben olyan foszfor-hidrogén egyveleg képzõdik, mely belélegezve halálos is lehet. A szer a rendelkezésre álló adatok alapján fokozottan tûz- és robbanásveszélyes, vízzel érintkezve heves reakcióba kezd. Az adott vegyszer csomagolása a rendelkezésre álló adatok alapján nincs egyedi azonosítószámmal, illetõleg sorszámmal ellátva.

A rendõrség kéri, hogy aki az ellopott alutasakokban tárolt mérgezõ anyagot megtalálja, azt semmiképpen ne nyissa ki! Hívja a központi segélyhívó számok valamelyikét a 107-es vagy 112-es segélyhívó számot!

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!