2024. április 19. Péntek, Emma.
 
NFM: péntektõl benyújthatók az Otthon Melege Program pályázataiForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-14 17:58:50
Az Otthon Melege Program keretében kiírt lakossági energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái elhárultak, módosult határidõkkel, november 14-étõl megkezdõdhet a pályázatok beadása – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kedden.

A tárca közleményében emlékeztetett, hogy a korábbi tájékoztatásnak megfelelõen, a technikai hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetõségtõl. Az eddig beérkezett hûtõgépcsere- és fûtéskorszerûsítési pályázatok érvényesnek minõsülnek, ismételt benyújtásukra nincs szükség.

A minisztérium hangsúlyozta azt is, hogy a beruházások a tényleges pályázati benyújtás elõtt nem kezdhetõk meg. Megkezdett beruházáshoz a hatályos jogszabályok alapján nem adható vissza nem térítendõ támogatás.

A hûtõ- és fagyasztógépek cseréjére november 14. és december 15. között, vagy a forrás kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani, régiónkénti bontásban.

A kazáncsere pályázatai november 19. és 2015. január 31. között, vagy a forrás kimerüléséig adhatók be, szintén régiónként különbözõ idõpontokban.

A homlokzati nyílászárócsere alprogramra november 26. és 2015. január 5. között, vagy a forrás kimerüléséig nyújthatók be a jelentkezések, ugyancsak régiós bontásban.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelõ ÉMI Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu) érhetõ el.

A lakossági energiahatékonysági pályázatok célja, hogy a családok rezsiköltségei tovább csökkenjenek – közölte a tárca.

A három lakossági energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatás áll rendelkezésre. A fûtéskorszerûsítési pályázat keretösszege 1 milliárd forint, a háztartásigép-cserére kiírt pályázaté 627 millió, a nyílászárócsere-pályázaté pedig 1,1 milliárd forint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!