2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Nõtt a vásárlási kedvünkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-16 09:15:52
Legtöbben azt tervezik, hogy félretesznek, lakásukat korszerûsítik, törlesztenek.

Tíz magyar fogyasztó közül hét látja úgy, hogy országunk jelenleg gazdasági válságban van; többek közt ez is magyarázza a globális és európai átlaghoz képest nálunk alacsonyabb vásárlási kedvet.
Némileg javult

Amely azonban némileg javult a második negyedévhez viszonyítva: a magyarok második negyedévben mért 75 százalékához képest a harmadik negyedévi felmérés során kevesebben tartották válságosnak gazdaságunk helyzetét. Így emelkedett azok aránya is, akik szabadon elkölthetõ pénzükbõl vásárolnak. Többek között ezt tárta fel a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat harmadik negyedévi felmérése. Ha a világ egyes részeit nézzük, az európai megkérdezettek ítélték meg legkritikusabban országuk gazdaságának helyzetét.
Többen tervezik

Több magyar szándékozik lakást korszerûsíteni, ruházati cikket, új technológiát venni. Amíg nálunk a válaszadók egyharmadának nem marad szabadon elkölthetõ pénze, addig Európa harmincegy vizsgált országában csak átlag 19 százalék nyilatkozott így. Ez a helyzet alig változott a második negyedévben mért hazai 32, és európai átlag 20 százalékhoz viszonyítva. A kérdésre, hogy miután fedezte létfenntartási költségeit, mire szándékozik költeni megmaradó pénzét, nálunk a harmadik negyedévi felmérés eredménye szerint legtöbben félretesznek.

További sorrend: felújítják lakásukat, hitelüket, kölcsönüket törlesztik, új ruházati cikket vásárolnak, otthonon kívüli szórakozást, továbbá nyaralást/utazást terveznek vagy új technológiát képviselõ eszközöket szereznek be. A fentiek mellett tíz százaléknál kisebb azok aránya, akik részvényben vagy befektetési alapban, illetve nyugdíjalapban gondolkodnak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!