2022. szeptember 25. Vasárnap, Eufrozina.
 
Ismét lehet pályázni hûtõ- és fagyasztógépek cseréjére péntektõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-16 12:22:43
Ismét megkezdõdik a jelentkezés az Otthon Melege Program három lakossági energiahatékonysági kiírására, elsõként péntektõl a hûtõ- és fagyasztógépek cseréjére lehet pályázni.

A három energiahatékonysági pályázatra összesen 2,72 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatás áll rendelkezésre. A fûtéskorszerûsítési pályázat keretösszege 1 milliárd forint, a háztartásigép-cserére kiírt pályázaté 627 millió, a nyílászárócsere-pályázaté pedig 1,1 milliárd forint.

Eredetileg mindhárom kiírásra október utolsó hetében – különbözõ idõpontokban – lehetett volna jelentkezni. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) azonban október 28-án arról tájékoztatott, hogy az energiahatékonysági pályázatok informatikai rendszere a túlterheltségébõl adódó technikai okok miatt nem üzemel.

A tárca a végleges megoldás kidolgozásáig a pályázók türelmét kérte, és hangsúlyozta, hogy a hiba miatt senki nem eshet el a pályázati lehetõségtõl. Felhívta a figyelmet arra is, hogy szükség esetén meghosszabbítja a jelentkezési határidõt, az addig beérkezett hûtõgépcsere- és fûtéskorszerûsítési pályázatokat pedig érvényesnek tekinti.

Az NFM november 11-én közölte, hogy a pályázatok informatikai rendszereinek technikai problémái elhárultak, módosult határidõkkel, november 14-étõl megkezdõdhet a jelentkezés.

A hûtõ- és fagyasztógépek cseréjére november 14-e és december 15-e között, vagy a forrás kimerüléséig lehet pályázatot benyújtani, régiónkénti bontásban. Elõször a Nyugat-dunántúli régióból, azaz Gyõr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyébõl pályázhatnak a nyugdíjasok és a nagycsaládosok, majd november 16-ától a többi magánszemély. Ezt követi meghatározott idõpontokban a többi régió.

A kazáncsere pályázatai november 19-e és 2015. január 31-e között, vagy a forrás kimerüléséig adhatók be, szintén régiónként különbözõ idõpontokban.

A homlokzati nyílászárócsere alprogramra november 26-a és 2015. január 5-e között, vagy a forrás kimerüléséig nyújthatók be a jelentkezések, ugyancsak régiós bontásban.

A részletes pályázati dokumentáció a kormányzati portálon, valamint a pályázatkezelõ ÉMI Nonprofit Kft. honlapján (www.emi.hu) érhetõ el.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!