2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 
200 ezer SIM kártyát adott el a Tesco MobileForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-18 14:49:39
A Magyarországon két és fél éve indult Tesco Mobile a feltöltõkártyás piacon 1,5 százalékos részesedést ért el - mondták el a cég vezetõi csütörtökön sajtótájékoztatón.

A kártyákhoz mintegy 80 ezer készüléket is vásároltak az ügyfelek, akik összesen mintegy 1,7 milliárd forintot töltöttek már fel SIM kártyáikra - mondta Kiszely László marketingigazgató. Hozzátette, hogy a kereslet eltolódott az érintõképernyõs telefonok felé, így a Tesco Mobile kínálatában szereplõ készülékeknek a 90 százaléka már okostelefon.

A társaság elsõsorban a Tesco mintegy 3,5 milliós, rendszeres vásárlói táborából próbál ügyfeleket szerezni. Nagy reményeket fûz az idén októberben bevezetett programjához, amelynek keretében a Tesco-hûségkártya-tulajdonosok a vásárlásaik után havonta gyûjtött pontokat ingyenpercekre válthatják a következõ hónapban.

Kiszely László véleménye szerint ez egy olyan egyedi ajánlat, amelyet a versenytársak nem tudnak követni. Hozzátette: a cég bízik benne, hogy belátható idõn belül megduplázhatja piaci részesedését.

A Tesco Mobile 2012 márciusában kezdte meg mûködését, a vállalatot a Tesco Globál Áruházak Zrt. és a Vodafone Magyarország alapította 50-50 százalékos részesedéssel. A cég virtuális mobilszolgáltatóként mûködik, saját hálózati infrastruktúrával nem rendelkezik, a szolgáltatásnyújtáshoz a Vodafone hálózatát bérli.

Szemán Orsolya cégvezetõ elmondta, hogy a cég még nem termel nyereséget, és egy-két éven belül nem is számítanak rá, hogy nyereségessé válik. Hozzáfûzte, hogy a vállalat mögött két tõkeerõs cég áll, és tudomása szerint a tulajdonosok elégedettek az eddigi eredményekkel.

A tájékoztatón szó volt arról is, hogy a Tesco Mobile nem tart a magyar piacon megjelenõ versenytársaktól, a saját hálózatot tervezõ Digitõl, vagy a virtuális mobilpiacon terjeszkedõ UPC-tõl. A cég vezetõi úgy vélik, nem tõlük fognak ügyfeleket elvinni, a számhordozásban egyelõre nettó felvevõk.

A Tesco Mobile-nak világszerte 4,9 millió ügyfele van, az Egyesült Királyságon és Írországon kívül Szlovákiában és Csehországban is mûködik, és hamarosan Lengyelországban is elindítja szolgáltatását.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!