2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Bravúr lenne a pontszerzésForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-19 11:02:04
Berettyóújfalu – Szerdán, a Barcelona ellen kezdi meg szereplését a Futsal Cup elitkörében a Mezei-Vill.

A több mint hétezer ötszáz fõ befogadására képes Palau Blaugrana csarnokban, a tavalyi gyõztes spanyol FC Barcelona vendégszeretetét élvezve, az angol Baku United és az ukrán Lokomotiv Kharkov együttese ellen, Európa legjobb 16 klubcsapata között, az UEFA Futsal Cup elitkörének D csoportjában mérettetheti meg magát a magyar bajnok MVFC-Berettyóújfalu november 19. és 22. között. A négyesfogatból csak az elsõ juthat be a sorozat döntõjébe, a Final Fourba.

Mint ismert, a Mezei-Vill csoportelsõként jutott tovább a hazai rendezésû selejtezõ csoportjából: az Újfalu egy 3-2-es sikerrel nyitott, a norvég Vegakameratene gárdáját gyõzték le Turzó József tanítványai, akik a következõ meccsükön 3-2-re kikaptak a ciprusi Apoeltõl. A harmadik körben az addig hibátlan szlovák Slov-Matic következett, a hajdúságiak mindent beleadva, Rábl János mesterhármasával, Gál István valamint Trencsényi János találatával, nagyszerû játékkal, 5-1-re nyertek.

Mind erõs

A továbbjutással sporttörténelmet író MVFC izgatottan várhatta a nyoni sorsolást, melyen kiderült, kikkel került össze a legjobbak között. Fortuna nem volt kegyes az újfalui kedvencekhez, hiszen roppant nehéz csoportba kerültek: a katalánokról szinte mindent elmond, hogy õk nyerték meg a 2013/14-es BL-t, a szigetországi gárda spanyol és brazil futsalosokkal van tele, míg az ukránok közül szinte mindenki tagja nemzeti együttesüknek. A Mezei-Vill sikeredzõje, Turzó József is úgy vélekedik, kevésbé erõs riválisokkal is összekerülhettek volna.

– Könnyebb csoportot is el tudtunk volna képzelni, például az A jelû kvartettet, ahova az FC Grand Pro Varna, a Futsal Team Charleroi, az Inter FS, és a Sporting Clube de Portugal került – de persze nem válogathatunk. Mindenképp óriási élmény lesz Barcelonában játszani, felmérhetjük, hol tartunk, és mire vagyunk képesek – mondta az újfaluiak mestere, aki ellenfeleikre is kitért. – A Barca megnyerte az elõzõ sorozatot, ráadásul otthon játszhat, azt hiszem, a katalánok a legerõsebbek a riválisaink közül. A Lokomotív szinte egy az egyben az ukrán válogatottnak felel meg, míg a Baku egy azerbajdzsáni üzletember csapata, aki klasszis idegenlégiósokkal töltötte fel az egyletet. Szeretnénk pontot szerezni, bár az erõviszonyokat nézve ez is nagy bravúr lenne.

Mindenki ment

Az újfaluiak már hétfõn elutaztak Barcelonába, kedden a helyszínen vezényelt edzést Turzó-mester a játékosoknak, akik kicsit szokhatták a helyszínt, ahol három mérkõzés is vár rájuk: szerdán 21 órától a Barcával, csütörtökön 19.30-tól pedig a Lokomotív Kharkovval küzdenek meg, majd egy pihenõnapot követõen szombaton 11 órától a Baku United ellen zárják a „tornát”.

– Már a sorsolástól kezdve nehéz visszafogni a fiúkat, hogy ne erre gondoljanak, természetesen nagyon izgatottak. Sokat edzettünk, próbáltunk speciális elemeket is begyakorolni, illetve a „hajrában” már inkább a mentális felkészítésre helyeztük a hangsúlyt. Rokonok, barátok is velünk tartottak, illetve több olyan szurkolónk, aki mindenhova elkísér minket – sokat jelent ez számunkra. Komáromi Péter meghúzódott, de rajta kívül az egész keret egészséges. Tizennégy fõt nevezhettem, azonban mindenki elutazott, mert senkit sem szerettünk volna megfosztani ettõl az élménytõl. Rendszeresen meg tudnak lepni a fiúk, pozitív értelemben, bebizonyítják, mentálisan milyen erõsek – ebben bízom most is! – fogalmazott Turzó József.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!