2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Tûz és baleset is adott munkát a katasztrófavédelemnekForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-24 09:55:17
Hajdú-Bihar – A debreceni Acsádi úton egy oxigénpalack is felrobbant a tûzben.

Eseménydús hétvégét tudhatnak maguk mögött a megyei katasztrófavédelmi szakemberek. A munka dandárja szombat éjszaka adódott. Elõbb az esti órákban villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi Nyíradony-Aradványpusztán a Szénégetõ utcában, majd egy ház falának is nekicsapódott. A baleset következtében a villanyoszlop kidõlt, és az elektromos vezetékek leszakadtak – tájékoztatott Kelemen-Madai Petra, megyei katasztrófavédelmi szóvivõ. Az autóban utazó nõ könnyebb sérüléseket szenvedett, õt a mentõszolgálat szakemberei látták el. A debreceni hivatásos tûzoltók nagy erõkkel vonultak a helyszínre, az áramszolgáltató kiérkezéséig a gépjármûvet áramtalanították. A beavatkozás idejére a rendõrség az útszakaszt teljes szélességében lezárta.

Vasárnapra virradóan egy 140 négyzetméteres, lángokban álló melléképülethez (képünkön) vonultak a tûzoltók. Debrecenben, az Acsádi úton található épület teljes terjedelmében égett, a debreceni hivatásos tûzoltók kiérkezésére egy oxigénpalack is felrobbant az épületben. Egy 11,5 kilogrammos propán-bután gázpalackot viszont kihoztak, egy dissou-palackot pedig folyamatosan hûtöttek az egységek a robbanás elkerülése érdekében. Személyi sérülés nem történt, a családi házban lakó négy felnõttnek és egy gyermeknek viszont átmenetileg el kellett hagynia a lakóházat.

Szintén a szóvivõtõl tudjuk, hogy kora reggel egy személyautó égett Debrecenben a Kassai út és Székely utca keresztezõdésénél. A tûzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat. A tûzben senki sem sérült meg.

Vasárnap Hajdúszoboszlónál a Záhonyból Budapestre tartó vonat gázolt el egy férfit. A vonat csak jelentõs, kétórás késéssel indult tovább. A baleset miatt más vonatnak nem kellett várakoznia – közölte a MÁV az MTI-vel.

Szintén vasárnap, már késõ este Biharnagybajom és Sárrétudvari között egy autó csapódott a szalagkorlátnak. A jármûben csak a vezetõje utazott, õ nem sérült meg. A helyszínen a püspökladányi hivatásos tûzoltók dolgoztak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!