2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Olcsóbb a kötelezõ biztosítás átlagdíja, mint tavalyForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-24 17:22:05
A csekkes befizetés helyett az átutalást, illetve a havi vagy negyedéves fizetés helyett az éves egyösszegû díjfizetést vállalva csökkentik az autósok a kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosításuk (kgfb) díjait a most folyó kampányban – közölte a Biztosítás.hu online alkusz az MTI-vel.

Már csak egy hetük van azoknak az autósoknak, akik fel akarják mondani a meglévõ kötelezõ biztosításukat. A felmondásoknak december 1-jéig kell megérkezniük a biztosítókhoz, de a jövõ évi szerzõdést elég december végéig megkötni.

A november elején kezdõdött kampányban legtöbben a felmondással egyidõben az új szerzõdést is megkötötték. Ezek átlagdíja 10 800 forint, amely 600 forinttal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A biztosítók kedvezményt adnak arra, ha az ügyfelük csoportos beszedési megbízást ad a biztosítónak a díj beszedésére, vagy pedig maga utalja át a díjat, csekkes befizetés helyett. Ugyancsak olcsóbb az éves díj egyösszegû befizetése, mint a részletekben történõ fizetés.

A csekkes befizetés aránya 2012-ben 52, tavaly 49 százalék volt, idén pedig – a váltáskor – már 45 százalékra csökkent. Az átutalás – ugyan ebben az idõszakban – 42-rõl 49 százalékra emelkedett. A kétféle fizetési mód arányainak a különbsége a beszedési megbízás, amely viszont stabilan 6 százalékon áll.

Az éves díjfizetés arány 2012-ben és 2013-ban egyaránt 63 százalékon állt, a mostani kampányban viszont már 68 százalékra emelkedett.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!