2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Illegális üzemanyag-tároló a föld alattForrás: RTL Klub
Utolsó módosítás: 2009-10-27 15:55:29
Háromezer liternyi gázolajat találtak a vámosok egy illegális Tolna megyei tárolóban a hétvégén. Az üzemanyag feltehetõen uszályokról vagy hajókról származik, ezt a laboratóriumban könnyen ki lehet deríteni.

A vámosok hétvégén tartottak ellenõrzést egy Tolna megyei gazdálkodó telephelyén, ahol átvizsgálták a pincerendszert is. Egy szekrény mögötti ajtó vezetett abba a helyiségbe, ahol 3000 liternyi ismeretlen eredetû gázolajat tároltak. Ez feltehetõen uszályokról, hajókról származik.

A pénzügyõrök a gázolajat lefoglalták. Az ügyben várhatóan több millió forintos bírságot szabnak ki és büntetõeljárás is indul.

A Vám- és Pénzügyõrség közleménye szerint néhány ezer liternyi hiány egyébként fel sem tûnik az egyszerre több uszályt is toló hajók üzemanyagkészletébõl. Az innen származó gázolajat azonban könnyen felismerik a pénzügyõrök, az ugyanis tartalmaz egy jelölõanyagot. Ha valaki illegálisan ezt használja a gépjármûvében, akkor egy közúti ellenõrzés közben is pillanatok alatt kimutatható a jelölõanyag jelenléte a mobil laboratóriumokban.

Amennyiben olyan hajóról származik a gázolaj, amelyet nem Magyarországon tankoltak, az is kimutatható, mivel az üzemanyag kémiai és fizikai paraméterei nem felelnek meg a Magyar Szabvány elõírásainak.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!