2024. április 24. Szerda, György.
 
Hétfõn jön az új tízezresForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-11-29 09:21:48
December 1-jétõl a készpénzforgalomban is megjelenik az új bankjegy, széles körû elterjedése azonban csak 2015 folyamán várható.

December elsejétõl a készpénzforgalomban is megjelenik az új tízezer forintos bankjegy, széles körû elterjedése azonban csak 2015 folyamán várható - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-vel. Az új bankjegyek mellett a jelenlegi tízezresek is forgalomban maradnak, bevonásukról a jegybank késõbb hoz döntést.

A közlemény szerint a készpénzkezeléssel foglalkozó cégek felkészültek a megújított bankjegy érkezésére: a bankjegyfeldolgozó gépek már alkalmasak az új papírpénz elfogadására és megfelelõ ütemben halad a bankjegy-befizetõ, illetve a parkoló- és menetjegy-értékesítõ automaták átállítása is.

A megújított tízezer forintosok zavartalan használata érdekében térítésmentes bankjegyismereti képzések lehetõségét biztosítja a készpénzzel hivatásszerûen foglalkozó kiskereskedelmi, hitelintézeti és postai pénztárosok részére a jegybank.

A lakosság tájékoztatása érdekében pedig a közszolgálati és kereskedelmi tévécsatornák megjelenésének napjától folyamatosan sugározzák a megújított bankjegyrõl szóló tájékoztató kisfilmet társadalmi célú hirdetéseik között. Az MNB 2014 és 2018 között folyamatosan újítja meg a jelenlegi bankjegysorozat címleteit, ennek elsõ eleme a megújított tízezer forintos, amely már 2014. szeptember 2-tól törvényes fizetõeszköz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!