2023. március 26. Vasárnap, Emánuel.
 
Devizahitelek – Elhalasztották a döntést az OTP Ingatlanlízing perébenForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-29 10:56:37
December 12-re halasztotta az elsõfokú határozat kihirdetését az OTP Ingatlanlízing Zrt. devizahiteles perében a Fõvárosi Törvényszék pénteken Budapesten.

A törvényszék szeptemberben azt kérte az Alkotmánybíróságtól (AB), hogy a testület mondja ki: a devizahitel-szerzõdések egyes kérdéseirõl szóló törvény számos rendelkezése alkotmányellenes. Az eljárást bíróság az AB döntéséig felfüggesztette.

Az AB november 11-én kimondta: nem ütközik alaptörvénybe a devizahiteles banki kölcsönszerzõdéseket egyoldalúan módosító, tisztességtelen kikötések következményeit meghatározó törvény.

A bíróság a pénteki tárgyalás során tájékoztatott arról, hogy az AB megküldte a törvényszéknek egy másik ügyben meghozott határozatát, ebben az ügyben azonban nem. Erre tekintettel a bíróság felhívta az AB-t arra, hogy mivel két indítványt küldött, ebben az ügyben is meg kell küldenie részére a határozatot. Ezen ügyben a AB határozat november 21-én érkezett meg a bíróságra – ismertette a tanács elnöke.

A felperes pénzintézet jogi képviselõje fenntartotta kereseti kérelmét.

Kérte, hogy mérsékeljék az alperesi munkadíjat, mivel az alperes által benyújtott megbízási szerzõdésbõl nem derül ki, hogy erre a perre vonatkozik-e. Hozzátette: a két becsatolt részletesebb iratból az egyik formairat, amit más perekben is ugyanezen szövegtartalommal beadtak. A másik irat már munkát feltételez, mondta, de egy másik ügyben, az OTP Jelzálogbank perében ugyanekkora összeget terjesztett elõ az alperesi képviselõ, pedig ott sokkal nagyobb munkát kellett elvégezni.

Az alperes magyar állam jogi képviselõje ellenkérelmét változatlan formában fenntartotta és kérte a felperes keresetének elutasítását. Hozzátette: a becsatolt kivonat erre a perre vonatkozik, nem tudja miért állítja a felperes, hogy nem. Az ügy iratmennyisége, a feldolgozandó joganyag mennyisége indokolta a munkadíj összegét - mondta.
A tanács elnöke ezt követõen berekesztette és határozathirdetésre elhalasztotta a tárgyalást.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!