2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Befejezõdött a betegek biztonságos ellátására kidolgozott programForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-11-30 10:14:10
A betegek biztonságos ellátása a célja annak a programnak, amelynek befejezõdése alkalmából pénteken tartottak sajtótájékoztatót Budapesten.

Az úgynevezett Bella-projekt (betegellátók akkreditációja a biztonságos betegellátásért) kommunikációjával megbízott cégnek az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az uniós forrásból finanszírozott programban a betegellátás szabályozására dolgoztak ki normákat. Ezek érintik többi között a betegek felvételét, az ellátásukat, a tájékoztatásukat, a nem várt eseményekkel kapcsolatos teendõket, a gyógyszerelés rendjét, illetve az elõjegyzés mûködtetését.

A projekt keretében nemcsak a krónikus betegek kapnak több gyógyszerészi gondoskodást, hanem a Bella-programban részt vevõ gyógyszertárakba betérõk is szakszerû tanácsokra számíthatnak az orvosi vizitet nem igénylõ panaszaik kezeléséhez. A részt vevõ gyógyszertárak a gyógyszerszedés helyes gyakorlatának kialakításával, a kórházak és rendelõintézetek pedig a betegellátás folyamatának újragondolásával és új szabályozásának bevezetésével járulhatnak hozzá a betegek biztonságának javításához.

A 950 millió forintos uniós támogatással megvalósuló program a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minõség- és Szervezetfejlesztési Intézet kiemelt projektje, amelyet konzorciumi együttmûködésben valósított meg a Semmelweis Egyetemmel, a Debreceni Egyetemmel és a Gyógyszerészi Gondozásért Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelõsségû Társasággal.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!