2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A tolvajok is várják az adventi vásárokatForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-01 08:28:32
Megyénk polgárõrei 874625 órában vigyázták biztonságunkat a mögöttünk álló 11 hónapban – tudtuk meg Tóth Attilától, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnökétõl.

A szövetség szombati derecskei küldöttgyûlésén elhangzott, a polgárõröknek 218 elfogás köszönhetõ és 84 személy felkutatásában vettek részt idén. Hajdú-Bihar 81 egyesületének tagjait jelenleg 73 szolgálati jármû segíti, néhol saját autóval teljesítenek szolgálatot. – A Vidékfejlesztési Minisztérium pályázatán hat gépkocsit nyertünk.

Egy hajdúböszörményi cég segítségével olcsón jó minõségû formaruhákhoz jutunk, csak az igazolványainkban vannak hiányosságok. Bár 3515 vizsgázott polgárõrünk van, 2854-en tudják ezt igazolni, a többiek dokumentációjára még várunk - mondta. A szervezet összesen 38 millió forintból gazdálkodott ebben az évben. Az összeg nagyobb részét, 34 millió forintot a Belügyminisztériumtól, a maradékot megyei és települési önkormányzatoktól, a Magyar Postától, pályázatból, illetve az egy százalékot felajánló adózóktól kapták.

Az elnök kiemelte a hajdúhadházi rendbontás nélkül lezajló polgárõr napot és a népszerû debreceni kreszparkot, amelyet jövõre igyekeznek minél több településre eljuttatni. Szólt az elmúlt év sikereirõl is: a hajdúhadházi egyesület lovastagozata 3. helyezést ér el a Kecskeméten rendezett 3. Országos Lovasszemlén, a 10. Polgárõrközlekedési Verseny Országos Döntõjérõl pedig egyéniben és csapatban aranyérmekkel tértek haza a megyénkbeliek. A megyében az év polgárõre a hajdúdorogi Oláh Gábor, az év polgárõr pedagógusa a tiszacsegei Simon Albert, az év egyesülete pedig a hajdúböszörményi lett. Kopácsi Sándor Polgárõr Érdemrend kitüntetésben a nyírábrányi Volos Viktor, míg miniszteri dicséretben a debreceni Bíró Gyula és Tóth Attila részesült.

A szövetség a Pajna Zoltán, a hajdú-bihari közgyûlés elnöke, dr. Lingvay Csaba, a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság rendészeti fõkapitány-helyettese, Szabó János, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese, Mezõ Péter, a NAV Észak-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyõri Fõigazgatóságának fõigazgató-helyettese jelenlétében zajló szombati gyûlésén felkészült az adventi idõszakra is. – Leginkább a vásározók figyelmét szeretnénk felhívni arra, hogy ügyeljenek táskájukra és semmit se hagyjanak szem elõtt az autójukban - zárta az elnök.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!