2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Félmillióért kecsegtette a bajba került házaspártForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-02 08:49:18
A vádlott azt ígérte, „megkeresi az ügyészt”, de kamuzott..

Jogerõsen 3 év börtönbüntetéssel sújtotta a másodfokon eljáró Debreceni Ítélõtábla azt a férfit, aki azzal csalt ki pénzt egy kábítószerügyben meggyanúsított házaspártól, hogy egy ügyész lefizetésével elõnyöket szerez számukra. A hivatali befolyással üzérkedés bûntette miatt elítélt T. Roland legkorábban büntetése háromnegyedének kitöltése után helyezhetõ bocsátható feltételes szabadságra.

A tényállás szerint 2009 õszén többen elõzetes letartóztatásba kerültek drogdílerkedés miatt, köztük egy férfi, akinek a házastársa is gyanúsítottként szerepelt az ügyben. T. Roland – aki jól ismerte õket – azt ajánlotta az asszonynak, hogy ügyvéd ismerõsei útján megkeresi a férjjel szemben eljáró ügyészt. A vádlott ezt követõen állította: félmillió forint ellenében a büntetõeljárás már 2010-ben befejezõdik, a férj szabadlábra kerül, az ügyész pedig az ítélet után nem fellebbez majd súlyosításért. A nõ átadta a kért összeget, T. Roland azonban senkit sem keresett meg, a pénzt pedig saját céljaira fordította.

A Debreceni Törvényszék elsõ fokon felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta a férfit, ezt azonban megváltoztatta a táblabíróság.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!