2024. április 24. Szerda, György.
 
Gazprom-vezér: a Déli Áramlat földgázvezeték tervét lezártákForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-03 10:38:09
A Déli Áramlat földgázvezeték tervét lezárták - mondta hétfõn Moszkvában újságíróknak Alekszej Miller, a Gazprom orosz energetikai vállalat vezérigazgatója.

A projekt ügye le van zárva. Ennyi - mondta a vállalati vezetõ újságíróknak, miután a sajtó beszámolt Vlagyimir Putyin orosz elnök ezzel kapcsolatos bejelentésérõl.

Miller jelezte: jogi személyt hoznak létre egy olyan új projekt megvalósítására, amely biztosítaná majd a Törökországba irányuló gázvezeték megépítését. Ennek a jogi személynek a Gazprom lenne az alapítója Oroszországban, amely kész fontolóra venni a török partnerek bevonását - tette hozzá. A Déli Áramlat gázvezetékkel kapcsolatos probléma mára megoldódott - mondta Miller.

A Törökországba irányuló új gázvezeték számára ugyanaz lesz a kiindulópont, amely a Déli Áramlat számára szolgált volna - közölte Alekszej Miller.  

A kiindulópont a Russzkaja kompresszorállomás, ugyanaz, amelyet a Déli Áramlat számára terveztek (a Fekete-tenger parti Anapában). A Gazprom-vezér szerint az új, Törökországba irányuló tengeri gázvezetéken keresztül évente 63 milliárd köbméter halad át, ebbõl 14 milliárd köbméter közvetlenül Törökország igényeinek a kielégítésére szolgálna, a fennmaradó mennyiséget a török-görög határra irányítják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!