2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Jogvitát okozhat a professzionális kapcsolati háló használata szakértõk szerintForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-04 10:31:36
A korábbi munkáltató jogosan korlátozhatja a távozó munkavállaló jogait a munkaadó megbízásából kialakított, üzleti titkot és sokszor jelentõs vagyoni értéket képviselõ professzionális kapcsolati háló további használatában - mutat rá a KCG Partners Ügyvédi Társulás szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében.

A társulás szerint a késõbbi jogviták elkerülése érdekében már a munkaszerzõdés megkötésekor javasolt tisztázni a közösségi háló kezelését illetõ kérdéseket, így azt is, hogy a munkaviszony megszûnésekor mi lesz az online kapcsolati háló sorsa.

A KCG Partners kifejti: a Magyarországon is jól ismert LinkedIn a világ egyik legnagyobb szakmai közösségi hálója, amelyet mind a munkáltatók, mind pedig a munkavállalók elõszeretettel használnak szakmai kapcsolatok létesítésére és fenntartására. Míg a LinkedIn a cégek egyik jelentõs online marketingeszközévé, addig a magánszemélyek számára az egyéni karrierépítés egyik fõ lehetõségévé vált. Mindezek alapján aligha megkérdõjelezhetõ, hogy napjainkra a felhasználók tudatosan, egyéni vagy üzleti célokból kialakított kontaktlistája jelentõs vagyoni értéket képvisel - olvasható a közleményben.

"A nemzetközi esetjogban egyre gyakrabban felmerülõ kérdés, hogy a munkáltató szabadon rendelkezhet-e azokról a virtuális kapcsolatokról, amelyeket a saját eszközei segítségével és személyes utasításai alapján a munkavállalója - legtöbbször munkaidõben - kiépített és fenntartott. Azaz a munkáltató kérheti-e az adott lista átadását, törlését a munkavállalótól, esetleg megtilthatja-e azok további felhasználását, ha a munkavállaló távozik a cégtõl" - magyarázza a közleményben Csengery Levente, a KCG Partners Ügyvédi Társulás vezetõ partnere.

Az üzleti titoknak a 2014. március 15-étõl hatályos új Polgári törvénykönyvben (Ptk.) meghatározott definíciójából következõen ahhoz, hogy üzleti titoknak minõsüljön egy közösségi média oldalon kiépített virtuális kapcsolatrendszer, nem lehet közismert vagy könnyen hozzáférhetõ, mások nem juthatnak hozzá anélkül, hogy a tulajdonos jogos pénzügyi, gazdasági vagy piaci érdekét ne sértsék vagy veszélyeztessék, illetve a titok megõrzésével kapcsolatban a jogosultat felróhatóság nem terhelheti.

"Azt, hogy a kiépített virtuális kapcsolatrendszerünk közismertnek vagy legalábbis könnyen hozzáférhetõnek tekinthetõ-e, álláspontunk szerint adatvédelmi beállításaink határozzák meg" - mutat rá Csengery Levente.

A szakértõ szerint a késõbbi jogviták és bizonyítási nehézségek elkerülése érdekében célszerû már a munkaviszony létrejöttekor egyértelmûen rögzíteni, hogy a munkáltató milyen szintû aktivitást vár el a közösségi média oldalain a munkavállalótól, mennyiben kíván rendelkezni a kapcsolati adatokkal, amelyeket munkavállalója munkaköri feladatként létrehozott, illetve mi lesz a sorsuk ezeknek az adatoknak a munkaviszony megszûnésekor.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!