2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Ónos esõ - A lakásbiztosítások terhére térítik a jégkárok zömét a biztosítókForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-06 14:03:14
A faágak letörése, fakidõlés miatt az épületekben okozott károk a legjellemzõbbek a napokban a jég okozta károk közül, így azokat a lakásbiztosítások alapján térítik - közölték az MTI által megkérdezett biztosítók.

Az Aegon Magyarországhoz - a hét eleji ónos esõzéssel összefüggésben - csütörtök délelõttig összesen 532 kárbejelentés érkezett. A legjellemzõbb a tetõre fagyott jég olvadása utáni beázások, illetve a faágak letörése, fakidõlés miatt az épületekben keletkezett károk. Az áramkimaradás miatt a fagyasztott élelmiszerek megromlásából származó károk száma viszont minimális.

A legtöbb kárbejelentés Budapestrõl és Pest megyébõl érkezett az Aegonhoz, az ügyfeleik által becsült kárösszeg 40 millió forint.

A vis-major jellegû - így például a gépjármûre szakadó ágak okozta - károk csak casco biztosítás alapján téríthetõk meg. Ilyen jellegû kárból mindössze egy érkezett eddig ehhez a biztosítóhoz: Nagykovácsiban egy parkoló autóra szakadtak rá faágak.

A Generali Biztosítóhoz több mint 200 kárbejelentés érkezett eddig, mintegy 130 millió forint értékben. A legtöbb káreset itt is a fákon összegyûlt jég súlya alatt letört faágak miatt következett be.

A károk zöme a lakásbiztosítás terhére érkezett. A legtöbb kárt itt is Pest megyébõl és Budapestrõl jelentették, de keletkeztek károk Heves, Gyõr-Moson-Sopron és Békés megyében is.
Az Allianz Hungária Biztosítóhoz is jellemzõen Budapestrõl, és Pest megyébõl, valamint Nógrád megyébõl érkeztek kárbejelentések. Ezek is a lakásbiztosításokat terhelik, de a számuk nem jelentõs, mindössze száz körüli.

A legtipikusabb káreseteket a fákra fagyott jég súlya miatt letört ágak okozták, de egész fák, és villanyoszlopok is kidõltek, melyek kerítésekre, épületekre zuhanva okoztak károkat. Ennél a biztosítónál az elszakadt villanyvezetékek miatt áram nélkül maradt épületekben a fagyasztók leolvadásából is jelentettek károkat az ügyfelek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!