2024. április 19. Péntek, Emma.
 
A karácsonyi vásárokat ellenõrzik a hatóságokForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-12 12:34:16
A bevásárlóközpontokban a menekülési útvonalak állapotát is szemrevételezik.

Országos akció keretében, karácsonyig megyénkben is soron kívüli célellenõrzéseket tartanak a katasztrófavédelmi kirendeltségek hatósági osztályainak szakemberei.
Heteken át

December elejétõl egészen 19-ig járják majd a bevásárlóközpontokat, áruházakat és vásárokat a tûzoltók, hiszen az ünnepeket megelõzõ hetekben az üzletek nagyobb mennyiségû árukészletet halmoznak fel, és az ajándékok beszerzése miatti tömeg is jelentõs ilyenkor. A lázas készülõdés közepette sem feledkezhetünk el azonban a biztonságról, ami elsõdleges szempont kell hogy legyen a különbözõ elárusító helyeken, és a hatóság szakemberei alaposan górcsõ alá is veszik, hogy az adott üzlet tûzvédelmi szempontból maradéktalanul megfelel-e, az Országos Tûzvédelmi Szabályzatban foglalt jogszabályi elõírásoknak.
Föld alatt is

Az aluljárókban, valamint a karácsonyi vásárok területén is vizsgálják a tûzoltó készülékek meglétét, megfelelõségét, az üzletek villamos berendezései tûzvédelmi felülvizsgálatának megtörténtét, illetve ezek használatára vonatkozó elõírások betartását, a használati szabályok teljesülését, valamint a nyíltlángú eszközök biztonságos használatát is. A bevásárlóközpontokban és áruházakban ezeken felül a kiürítési feltételek biztosítását, a menekülési útvonalak állapotát ellenõrzik, és szúrópróbaszerûen a kiürítésre számításba vett nyílászárók megfelelõ mûködését is kontroll alá vonják.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!