2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Bankszövetség: a bankkártyaadatok csak a bankokban szolgálhatnak ügyfélazonosításraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-12 14:49:39
A bankkártya csak és kizárólag a kártyakibocsátó bank saját rendszerén belül szolgálhat azonosítására, ezért annak adatait senki ne közölje ilyen célra másokkal - hívja fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség csütörtöki közleményében.

A közlemény figyelmeztet arra, hogy az illetékteleneknek kiadott bankkártyaadatok visszaélésre adhatnak lehetõséget.

Emlékeztetnek arra, hogy november végén jelentek meg olyan hirdetések az egyik közösségi portálon, amelyek otthon végezhetõ munkáért, - linkek megosztása a közösségi oldalon - akár napi 257 dollár megkeresését ígérték, és a jelentkezõket egy olyan weboldalra irányították, amely a személyes adatok mellett a bankkártya számát, lejárati idejét és a háromjegyû biztonsági kódot is kérte. A weboldalt csalók hozták létre.

A megadott bankkártyaadatokkal internetes visszaélések történnek - áll a közleményben, amely szerint olyan kártyák adatainak megadása sem ajánlott, amelyek aktuálisan nem rendelkeznek költhetõ egyenleggel, azaz most nincs rajtuk fedezet, mert visszaélés akár hónapokkal késõbb is történhet a kiadott adatok alapján.

A Magyar Bankszövetség felhívja a közösségi oldalt használók figyelmét, hogy személyes adataikat, valamint bankkártyáik adatait ne adják meg a gyanúsan könnyû pénzkereseti lehetõséget kínáló hirdetésekre. Kérik a bankkártyabirtokosokat, hogy felelõsen eljárva, bankkártyaadataikat kellõ gondossággal és odafigyeléssel kezeljék - még az interneten is.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!