2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 
Újraszabályozták a plázák építésének lehetõségétForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-13 16:13:14
Elfogadta az Országgyûlés a plázák építésének lehetõségét szabályozó módosítást. Az épített környezet védelmérõl szóló jogszabályt 116 igen szavazattal, 39 nem ellenében, 21 tartózkodás mellett fogadták el a képviselõk.

A módosítást egyebek mellett az indokolta, hogy a 2012 januárjában életbe lépett hároméves moratórium lejár a 300 négyzetméternél nagyobb üzletek építésére. Az új szabályozásban a 300 négyzetméteres határ 400-ra emelkedik. Az ennél nagyobb bruttó alapterületû kereskedelmi építményekre, illetve az építmények bõvítésére az országos illetékességgel eljáró Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal vezetõjének szakhatósági állásfoglalását kell beszerezni.

A kormányhivatal az engedély kiadásához vizsgálja az érintett település és vonzáskörzetének közlekedési, környezeti és településrendezési hatásait, továbbá véleményt kér az érintett miniszterekbõl álló bizottságtól is. A kormányhivataltól elõzetes szakhatósági hozzájárulás is kérhetõ, amely egy évig használható fel.

L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára korábban az európai uniós kötelezettség mellett a kormány társadalompolitikai céljaival, a hazai kiskereskedelem erõsítésével indokolta a plázaépítés lehetõségét szabályozó jogszabály módosítását.

Az új törvény 2015 január 1-jén lép hatályba.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!