2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Mikor vegyük meg a karácsonyfát?Forrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2014-12-13 16:20:23
Közel másfél millió karácsonyfának való fenyõ kivágását kezdték meg a napokban. A fenyõfás gazdák azt mondják, neki kell állni a munkának, mert nem végeznek 20-áig, mi viszont nem szívesen vásárolunk olyan fát, ami már három hete szárad az árusoknál. Hogyan lehetünk okosak a választáskor?

Azért kezdtek már hozzá a fakivágáshoz, mert nagyon nagy mennyiségben termelnek fenyõt, így hogy ki tudják vágni a kellõ számú karácsonyfának valót, idejében neki kellett állni a munkálatoknak - magyarázta Szabó Fruzsina, a Kertészeti Árudák Egyesületének elnökségi tagja a Kossuth Rádió Hajnal-táj címû mûsorában.

Fát vásárolni fényes nappal célszerû - mondta. Ajánlott megrázni a fenyõ ágait. Ha nagyon sok tûlevél hullik le, akkor a fát már régebben vágták ki - adott tanácsot a vásárláshoz Szabó Fruzsina. Kiegészítette azzal, hogy az enyhe idõ miatt idén hamarabb hullajthatják le a levelüket a fenyõk.

Akinek nincs nagyon meleg a lakásában, vehet lucfenyõt, de csak olyan helyrõl, ahol biztosan december elején vágták ki a fát, nem pedig november közepén - hívta fel a figyelmet. Az ezüstfenyõ igen szép, de nehéz díszíteni, mert nagyon szúrós. A Nordmann a fenyõfák királynõje, nem hullik, nincs illata, nagyon szépen lehet díszíteni, nem szúr és sok méretben is kapható, persze drágább a többinél - mutatott rá a Kertészeti Árudák Egyesületének elnökségi tagja.

Vásárlás után a fát érdemes a szabadban tartani, feltéve, ha nincs meleg. Hagyható a leszorító hálóban, csak egy nappal a felállítása elõtt kell leszedni róla, hogy szépen álljanak az ágak - tanácsolta Szabó Fruzsina.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!