2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
OGY - A 2015-ös költségvetésrõl és a vasárnapi pihenõnapról is döntenek a képviselõkForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-22 16:08:41
Az Országgyûlés mai, várhatóan idei utolsó elõtti ülésén szavaz a jövõ évi költségvetésrõl és a vasárnapi pihenõnap bevezetésérõl.

A házelnök elõzetes napirendi javaslata alapján a Ház ülése a szokásosnál korábban, 10 órakor kezdõdik napirend elõtti felszólalásokkal és összegzõ módosító javaslatok vitáival. Ezt követõen kora délután kezdõdhetnek a határozathozatalok az ügyészség, a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal beszámolóiról.

A képviselõk döntenek majd a jövõ évi költségvetésrõl és az azt megalapozó törvényekrõl, továbbá a közszolgálati médiaszolgáltatásra és a médiapiacra vonatkozó törvények módosításáról, a központi címregiszter létrehozásával összefüggõ javaslatról, valamint a nemzetközi fejlesztési együttmûködésrõl és a nemzetközi humanitárius segítségnyújtásról szóló indítványról.

Módosíthatják emellett a dohánytermék-kiskereskedelem integrált ellátásához szükséges törvényeket, a nemzetbiztonsági ellenõrzés szabályait, a honvédek jogállási törvényét, a szociális ellátásokról szóló törvényt, valamint pénzügyi tárgyú jogszabályokat is megváltoztathatnak a betétbiztosítással, valamint a pénzügyi közvetítõrendszerrel kapcsolatosan.

A szavazások után újabb bizottsági jelentéseket és összegzõ módosító javaslatokat vitathat meg a Ház.

Az Országgyûlés a tervek szerint kedden tartja idei utolsó ülését.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!