2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Jegyzet: Szánkázó olajárakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-18 08:07:44
      A skót befordul autójával a benzinkútra, és azt kérdi a segítségét felajánló kútkezelõtõl: mondja csak fiam, mennyibe kerül maguknál egy csöpp benzin? Semmibe! Akkor legyen olyan kedves, és csöpögtesse tele a kocsim tartályát..!Petneházi Attila jegyzete.

Onnan lehet tudni, hogy ez a poén nem tegnap született, hogy a 3-massal kezdõdõ üzemanyagárainkkal (fõleg a 450 forintos benzinárhoz képest) talán még egy vérbeli skót is elégedett lenne. Az elmúlt években mi, autósok ahhoz voltunk szokva, hogy ha az egyik héten csökkent mondjuk négy forinttal az üzemanyagár, akkor a következõ héten minimum ekkora drágulás következett.
Évtizedek óta nem volt a mostanihoz hasonló árcsökkenési trend, ami ráadásul elemzõk szerint az új évben is folytatódni fog.

Hétrõl hétre tovább szánkázik lefelé az olajár. Hiába mérséklõdött azonban az elmúlt szûk fél évben a fekete arany ára 45 százalékkal, ez egyelõre nem pörgette fel a keresletet. Pedig a közgazdászok esküsznek rá, hogy az olajárak mérséklõdése felér egy jókora adókedvezménnyel, ami jót tesz a gazdaságnak. Csakhogy az ösztönzõ hatás még halovány. Sõt! A nagy exportõrnek számító Oroszországban az olajár beszakadása már a rubelt is magával rántotta.


- Petneházi Attila -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!