2024. április 18. Csütörtök, Andrea, Ilma.
 
Eddig 385 ezer hívás érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet adományvonaláraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-22 11:13:04
Öt hét alatt több mint 385 ezer hívás, illetve sms érkezett az Ökumenikus Segélyszervezet 19. alkalommal meghirdetett adventi pénzadománygyûjtõ telefonszámára, a 250 forintjával számolt adományok így elérik a 96,3 millió forintot - közölte a segélyszervezet az MTI-vel.

A karitatív szervezet 1353-as számát a tavalyi adventi adománygyûjtés teljes ideje alatt összesen 300 ezren hívták. A gyûjtés szervezõi remélik, hogy a november 17-én indult, és december 31-ig tartó akció során még érkezik 15 ezer hívás, így csak az adományvonalon beérkezõ felajánlások összege eléri a 100 millió forintot.

A 1353-as számot az összes hálózatból lehet tárcsázni és egy hívással 250 forintot lehet adományozni. A segélyszervezet adventi adománygyûjtéséhez több más formában is lehet csatlakozni: bankkártyával a www.segelyszervezet.hu oldalon lehet felajánlást tenni, de továbbra is lehet segíteni átutalással és csekken, a honlapon megtalálható bankszámlaszámon is.

A segélyszervezet adománygyûjtõ pontot állított föl a Szent István-bazilika elõtti karácsonyi vásárban, ahol önkéntesek fogadják a pénzadományt. A helyszínen lehetõség nyílik megismerkedni a segélyszervezet munkájával, illetve idén elõször bárki bekapcsolódhat az adományozóknak köszönetként adott mézeskalácsszívek készítésébe is a szeretet.éhség. sütödében. Az adománypontnál a segélyszervezet átmeneti otthonaiban élõk által készített ajándéktárgyak vásárlásával is lehet segíteni.

Az ország bármelyik Tesco áruházának vevõi 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a rászorulókat, a nagyobb postákon kihelyezett gyûjtõdobozokba dobott vagy csekken felajánlott adománnyal. Az Andrássy úton sétálók az Operaház által szervezett Diótörõ Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a szegényeket és bajbajutottakat.

A segélyszervezet hétfõtõl naponta - délelõtt 11 órától - 1000 adag ételt adományoz hajléktalanoknak és rossz szociális körülmények között élõ családoknak Csepelen, a XXI. kerületi Kossuth Lajos utca 115. melletti területen.

Az 1991-ben alapított Ökumenikus Segélyszervezet Magyarország egyik legnagyobb, nemzetközileg is elismert karitatív szervezete, több mint húsz év alatt 36 országban mintegy 25 milliárd forint értékben segítette eddig a bajbajutottakat.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!