2023. március 24. Péntek, Gábor.
 
Mabisz: az ittas vezetõ fizet a biztosítónakForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-23 16:11:00
Az alkoholos befolyásoltság alatt okozott baleset miatti kárt az autósnak meg kell térítenie a biztosító részére - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kötelezõ gépjármû felelõsségbiztosításra (kgfb) vonatkozó törvény értelmében ugyanis a biztosítók ilyen esetekben regresszálják, vagyis visszakövetelik a károkozótól az általuk kifizetett kár összegét. Ez egy kisebb koccanás esetén is akár több százezer forint lehet - áll a közleményben.

A Mabisz felhívja a figyelmet arra is, hogy annak az autósnak, aki november végéig felmondta a korábbi kgfb szerzõdését, december utolsó napjáig van még lehetõsége az új, választott biztosítónál megkötni a szerzõdést. Ennek elmulasztása komoly következményekkel jár, egyebek mellett a biztosítatlan idõszakra fedezetlenségi díjat kell fizetni, ami jóval magasabb az átlagos kgfb-díjnál.

Az idei november-decemberi kampány megközelítõleg másfél millió személyautót érintett, ennyinél "fordul" év végével a kötelezõ biztosítás. A jelenlegi becslések szerint ezzel a lehetõséggel még a tavalyinál is kevesebben, körülbelül 250 ezren élhettek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!