2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Sorban buktatták az ittas vezetõketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-23 17:12:37
Jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasolnak bíróság elé állítást két férfival szemben a hajdúnánási és a debreceni rendõrök.

A nyomozás adatai szerint 2014. augusztus 16-án 4 órakor a rendõrök Polgáron a Lehel utcán észrevettek egy gyanúsan közlekedõ jármûvet. A járõrök a személygépkocsit megállították és igazoltatták a 28 éves sofõrt, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett, ezért a férfit további mintavételre elõállították a Polgári Rendõrõrsre. K. János a vezetõi engedélyét a rendõrök kérésére nem tudta átadni, mivel elmondása szerint az nem volt nála. Az intézkedés során kiderült, hogy azt korábban a hatóság bevonta a tiszalúci lakostól. A nyomozók késõbb gyanúsítottként hallgatták ki K. Jánost, aki elismerte a bûncselekmény elkövetését. Az egyenruhások a férfit engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt fel is jelentették.

A terhelttel szemben a jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Hajdúnánási Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya 2014. december 21-én befejezte és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a nyomozás is, amelyet a debreceni rendõrök folytattak egy kisvárdai lakossal szemben jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Debrecenben, a Laktanya utcán 2014. november 9-én 2 óra 10 perckor gépjármûvével közlekedett egy férfi. A rendõrök a személygépkocsit megállították és ellenõrizték a sofõr iratait, valamint vele szemben is alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. A járõrök további mintavétel céljából a 25 éves férfit a Debreceni Rendõrkapitányságra elõállították. A rendõrök K. Zoltán vezetõi engedélyét bevonták, majd késõbb gyanúsítottként kihallgatták. A terhelt a bûncselekmény elkövetését beismerte. A nyomozóhatóság az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!