2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Kötelezõ óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlékot 2016-tólForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-25 10:57:50
Kötelezõ óvodába járáshoz köti a kormány a családi pótlék folyósítását 2016. január 1-jétõl.

Az Emberi Erõforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelõs államtitkára ezt csütörtökön közölte a kormany.hu-val, a tárca pedig közleményben tájékoztatta az MTI-t.

Novák Katalin kiemelte: 20 nap igazolatlan hiányzás esetén a családi pótlék folyósítását szüneteltetik. Az intézkedés által vélhetõen az óvodákban is csökken majd az igazolatlan hiányzások száma.

Az államtitkár emlékeztetett: a kormány 2010-ben vezette be a tanköteles gyerekek esetében az iskolába járáshoz kötött családi pótlékot. E szerint ha az igazolatlan iskolai hiányzások száma meghaladja az 50 órát, felfüggesztik a családi pótlék folyósítását. Az intézkedés sikeres, hiszen bevezetése óta mintegy felére csökkent az igazolatlan iskolai hiányzások száma - közölte.

Azt is felidézte, hogy a kormány még a legutóbbi ülésén fogadta el azt a törvényjavaslatot, amelynek értelmében 2015 szeptemberétõl hároméves kortól kötelezõ lesz az óvodába járás. Azt szeretnék elérni, hogy minden gyermek megfelelõ nevelést kaphasson már az óvodáskorban is - tette hozzá az államtitkár.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!