2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Havazás - Magyar Közút: a déli határ mentén szinte mindenhol havazikForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-28 19:43:55
Szinte mindenhol havazik a déli határ menti területeken, a Dunántúlon jellemzõen sónedves, Baranya megye nagy részén és Nagyatád környékén viszont havas a fõutak burkolata - tájékoztatta Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetõje vasárnap az MTI-t.

Az Útinform vasárnap déli összesítése szerint a Lenti-Paks-Makó vonaltól délre szinte mindenhol esik a hó, Kaposvár és Hódmezõvásárhely térségében intenzív a havazás.

Az M1-es és az M7-es autópálya burkolata végig sónedves, az M43-as latyakos, de jól járható.

A Dunántúl nagy részén a fõutak burkolata sónedves, hókásás szakaszokra Vasvár, Nagykanizsa és Mohács környékén, latyakos burkolatra pedig Szombathely, Ajka, Lenti és Mohács térségében számíthatnak a közlekedõk - közölte a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetõje.
Az intenzív havazás miatt egyelõre havas a fõutak burkolata Baranya megye nagy részén és Nagyatád környékén, Kiskunhalas és Szeged térségében pedig latyakos szakaszok lehetnek.

A keleti országrészben az Északi-középhegységben, az Alföldön és a Nyírségben sónedves a burkolat.

A mellékutak a Dunántúlon mindenhol latyakosak, hókásásak, letaposott havasak.

Pécsi Norbert Sándor közleményében felhívta a figyelmet arra, hogy a Dunántúl középsõ részén, valamint a Balaton keleti medencéjében és Kaposvár környékén közepes erejû szél fúj, Vasvár környékérõl és az M7-es autópálya eszteregnyei szakaszáról viszont erõs széllökéseket jelentettek.

Nagyobb fennakadásról vagy balesetrõl az elmúlt órákban nem kaptak bejelentést - zárta közleményét.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!