2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Jegyzet: Közmunkás emlékeimForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2014-12-31 09:23:33
„Közmunkában gazdag új évet!” Akár így is beköszönhetett volna Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a minap a köztévé egyik mûsorában, ahol – többek közt – arról is beszélt, hogy a kormány 2015-ben a mostaninál is több közfoglalkoztatottat vizionál. Csóváltam a fejem a hír hallatán. Jó lesz ez így?  Tarnavölgyi Gergely jegyzete.

A propaganda ugye ismert: értékteremtés, sõt, a résztvevõk (elõbb-utóbb) visszatérhetnek a munka világába. Visszapörgettem hát saját közmunkás emlékeim. Amikor áprilisban Rozsályban jártam, saját szememmel láttam: a közfoglalkoztatás révén a település képes ellátni saját szükségleteit. A helyiek szívesen „dolgoztak a közért”, és nem csak a polgármester jelenlétében szóltak elismerõen a rozsályi mintáról.

Ám nem minden papsajt! A közfoglalkoztatás árnyoldala is megvilágosodott elõttem akkor, mikor Jánkmajtison olyan környékbeli vállalkozókkal beszélgettem, akik a betakarítás idejére alig találtak maguknak hadra fogható embert, mert mindenki közmunkán volt. „Kényelmesebb az ásót támasztani, mintsem eljönni almát szedni” – hangzott a termelõ szféra szempontjából a program „fõbûne”.

A fejem még most is csóválom: jó lesz ez így?

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!