2024. április 19. Péntek, Emma.
 
Biztosítékmentességet kapnak az uniós pályázók a jövõ évtõlForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-01 13:42:25
Január elsejétõl biztosíték nyújtása nélkül juthat uniós támogatáshoz az a kedvezményezett, aki rendelkezik legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel és nincs köztartozása - olvasható a Magyar Közlönyben.

Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelõs helyettes államtitkára az MTI megkeresésére szerdán elmondta: a biztosítékmentesség nemcsak az új idõszak fejlesztési forrásaiban részesülõ kedvezményezettjei részére alkalmazható, hanem a 2007-2013-as idõszakban támogatottakra is kiterjed, akik már nyújtottak biztosítékot.

Hozzáfûzte: a palyazat.gov.hu oldalon közzétett formanyomtatvány kitöltésével és a támogatási szerzõdésükben meghatározott kapcsolattartónak címezve, postai úton történõ megküldésével igényelhetik az érintettek a mentességet. A kérelem alapján a támogató megvizsgálja a feltételeknek való megfelelést és dönt a biztosítéknyújtási kötelezettség alóli mentesítésrõl, továbbá intézkedik a már nyújtott biztosíték feloldásáról.

A rendelet kimondja, hogy amennyiben a biztosítékmentességi szabállyal visszaélést tapasztal a hatóság, a korábbiaktól eltérõen - mikor adók módjára történõ behajtással szankcionálta a visszaélõket -, az adószám törlését is kezdeményezheti a Nemzeti Adóhivatalnál (NAV) - fejtette ki a helyettes államtitkár.

- MTI -

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!