2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
A titok nyitja: báguá térképForrás: B.K.A.
Utolsó módosítás: 2008-09-26 19:29:13
A feng shui a bágua térkép segítségével térképezi fel lakóhelyünket és munkahelyünket, hogy meghatározza: az épület egyes részei az élet mely területeinek felelnek meg. A feng shui szerint miután elkészítettük egy épület bágua térképét, és megfelelõ módon erõsítettük a kellõ helyeket, az ott élõk sokkal szerencsésebbek lesznek.

Tapasztalatok szerint a bágua térkép az egyik legeredményesebb eszköz, amivel jobbá varázsolhatjuk életünket.
Amennyiben az ember valóban változtatni akar az életén, annak egy hónapon belül meg kell történnie. Ha nem történik semmi ez idõ alatt, akkor tanácsos újra elõvenni a bágua térképet, és megnézni, hogy mit ronthattunk el. Amennyiben komolyan vesszük a dolgot, életünk gyökeres fordulatot vesz.

A bágua térképet alkalmazhatjuk az egész épületre, de dolgozhatunk külön egy-egy helyiséggel is. Szemben állva a bejárattal, térképezzük fel a bágua térkép segítségével, hogy melyik helyiség milyen területre esik. Természetesen az L, T, S, vagy U alakú házaknál akadnak olyan részek, amik hiányoznak, de a feng shui lehetõséget nyújt ezek megerõsítésére, pótlására is. Mindig a fõbejárat legyen a kiindulópont. (Általában a karrier területre esik) A bejárat melletti bal oldal az önmûvelés-tudás, a helyiség közepe a karrier, a bejárattól jobbra a segítõkész emberek-utazás terület esik. A középponttól balra az egészség-család, jobbra az alkotókészség-gyerek területek találhatók. A bejárattól legtávolabb esõ bal sarokban a gazdagság-siker, a jobb sarokban a szerelem-házasság, a bejárattal szemben pedig a hír és hírnév területek vannak. (Tapasztalni fogjuk, hogy a különbözõ szobák báguá területei gyakran nem esnek egybe az épület báguá területeivel, de erre nincs is szükség. Minden szobának meg van a saját báguá területe, amit megerõsíthetünk.) De csak azokat a területeket erõsítsük meg, amelyekkel problémáink vannak, ahol változást szeretnénk elérni. Az épület báguáját sokkal erõteljesebbnek tartják, mint a szobákét, helyiségekét, hiszen az épületnek erõsebb a csije. Ennek ellenére, ha csak egy szobában erõsítünk meg területeket, már azokkal is jó hatásokat érhetünk el.

Sorozatunkat hamarosan folytatjuk. Addig is ismerkedjenek lakásuk báguájával a mellékelt térkép szerint!

Galéria
Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!