2024. április 24. Szerda, György.
 
Hamis zlotyit akart beváltani egy fiú HajdúnánásonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-08 18:17:43
A hajdúnánási rendõrök elfogtak és õrizetbe vettek egy 19 éves fiút, aki a gyanú szerint hamis lengyel fizetõeszközt akart beváltani az egyik helyi pénzintézetben.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. január 5-én 13 óra 30 perckor az egyik hajdúnánási pénzintézetbe bement egy fiú, aki a pénztárban lengyel valutát akart beváltani. A pénztáros a bankjegyek leellenõrzése után közölte a fiúval, hogy a pénz vélelmezhetõen hamis, melyet követõen az ismeretlen fiú a pénzzel együtt sietõsen távozott a bankból. Ezután a fiú elment egy közeli pénzváltóhoz, ahol kihasználta az alkalmazott figyelmetlenségét és beváltotta a hamis bankjegyeket.

Az esetrõl a pénzintézet biztonsági õre telefonon értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A bejelentés után a helyszínre érkezõ rendõrök megállapították a tettes személyazonosságát és forró nyomon indultak felkutatására.

A rendõrök a beszerzett információkat követõen leellenõrizték a környezõ utcákat, majd a Köztársaság téren figyelmesek lettek a kapott személyleírásnak megfelelõ fiatal fiúra, akit elfogtak és bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elõállítottak a Hajdúnánási Rendõrkapitányságra.

A nyomozók V. Richárdot gyanúsítottként kihallgatták. A megalapozott gyanú szerint a terhelt 2014. december 31-én már beváltott a pénzintézetben két hamis lengyel bankjegyet, melyek címlete és sorozatszáma megegyezett a többi hamis valutáéval, amit a nyomozóhatóság lefoglalt. A 19 éves helyi lakos kihallgatása során beismerõ vallomást tett.

A Hajdúnánási Rendõrkapitányság pénzhamisítás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – bûnügyi õrizetbe vétele mellett – folytatja a nyomozást a terheltet szemben. A nyomozóhatóság elõterjesztést tett V. Richárd elõzetes letartóztatásának indítványozására.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!