2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Két ittas vezetõt kapcsoltak le, egyiküknek jogsija sem voltForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-10 20:40:37
A Debreceni Rendõrkapitányság az elmúlt napokban két – jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetése miatt folytatott – nyomozást is befejezett.

A vádemelési javaslattal zárult nyomozás adatai szerint 2014. március 24-én 16 óra 50 perc körül bejelentés érkezett a rendõrség ügyeletére arról, hogy Debrecenben a Laktanya és a Korponay utcák keresztezõdésében egy ittasnak tûnõ férfi az általa vezetett személygépkocsival balesetveszélyesen közlekedett, majd a Korponay utca egyik garázsába beállt. A helyszínre érkezõ járõrök becsengettek a személygépkocsi üzembentartójának Korponay utca lakásába, ahol épp a gépkocsit vezetõ férfi nyitott ajtót. A rendõrök igazoltatták a 61 éves férfit, akirõl megállapítást nyert, hogy jogosítvánnyal nem rendelkezik, mivel õt a bíróság 2013. június 18-ától az ellene folyamatban lévõ eljárásban a vezetéstõl eltiltotta. A férfival szemben helyszínen alkalmazott alkoholszondás ellenõrzés pozitív eredménnyel végzõdött, amelyet a késõbbi szakértõi vizsgálat is alátámasztott. A rendõrök a 61 éves jándi lakost elfogták és további mintavételre a városi rendõrkapitányságra elõállították. A nyomozók késõbb gyanúsítottként hallgatták ki B. Ferencet.

A terhelttel szemben folytatott nyomozást a Debreceni Rendõrkapitányság a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban egy másik hasonló büntetõügy, melyet a debreceni rendõrök folytattak egy létavértesi lakossal szemben ittas vezetés megalapozott gyanúja miatt.

A létavértesi járõrök 2014. november 26-án 19 óra 10 perc körüli idõben szolgálati gépjármûvel közlekedtek Létavértesen a Kossuth utcában, amikor azt észlelték, hogy az elõttük haladó Lada típusú személygépkocsi a záróvonalon megfordult. A járõrök a gépkocsi után mentek, megállították és igazoltatták annak 46 éves vezetõjét. A létavértesi férfival szemben a rendõrök alkoholszondát alkalmaztak, mely a helyszínen pozitív eredményt mutatott, ezért további mintavételre a helyi rendõrõrsre elõállították. A nyomozók 2014. december 22-én gyanúsítottként hallgatták ki T. Tamást, aki beismerõ vallomást tett.

A terhelttel szemben folytatott nyomozást a Debreceni Rendõrkapitányság a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!