2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Rabolt, majd állkapocstöréssel fenyegetõzöttForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-10 21:03:32
A berettyóújfalui rendõrök rablás bûntett elkövetése miatt javasolnak bíróság elé állítást egy hencidai lakos ellen.

Egy 15 éves fiú tett bejelentést 2015. január 5-én 18 óra 44 perckor telefonon a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletére arról, hogy Berettyóújfaluban a buszpályaudvar közelében egy fiatal férfi megfenyegette és készpénzt vett el tõle. A rendõrök a helyszínre mentek és a kapott személyleírás alapján igazoltattak egy fiút a közeli buszmegállóban.

L. Tamást a járõrök – akinél ruházatátvizsgálás alkalmával megtalálták a sértettõl elvett pénzt – elfogták és elõállították a városi rendõrkapitányságra.

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a 18 éves fiatalembert, akitõl a pénzt lefoglalták. A hencidai lakos beismerte a bûncselekmény elkövetését és elmondta, hogy aznap ismerkedett meg a sértettel, akivel beszélgetést kezdeményezett és rábeszélte, hogy egy másik buszmegállóból induljon haza. Így ketten csendesebb környékre mentek, miközben a terhelt a fiú kabátzsebébõl kikapta a pénzét, melyet áldozata többszöri kérésére sem volt hajlandó visszaadni. L. Tamás a 15 éves furtai lakost azzal fenyegette meg, hogy eltöri az állkapcsát, majd pofon vágta a sértettet és sietve távozott a helyszínrõl. A rendõrök kihallgatását követõen L. Tamást bûnügyi õrizetbe vették.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság a terhelttel szemben a rablás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást 2015. január 7-én befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!