2024. április 20. Szombat, Tivadar.
 
Sokoldalú postákat ígérnekForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-11 09:15:13
A ciklus végére a legkülönfélébb ügyeket intézhetik a kistelepülések postahivatalai - jelentette ki a Magyar Nemzetnek adott interjújában a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs miniszterelnökségi államtitkár.

A villanyszámla befizetésétõl egyes hivatali ügyintézés elindításán át a hitel- és uniós támogatások igényléséig sokféle tennivalót intézhetnek majd a kistelepülések lakói a postahivatalokban a kormányzati ciklus végére - mondta Németh Lászlóné a Magyar Nemzetnek. A lap pénteki számában a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelõs miniszterelnökségi államtitkár elmondta: arra törekednek, hogy minél több pénzzel, közmûvel, uniós forrásokkal kapcsolatos ügyet intézhessenek a postahivatalokban az emberek a kistelepüléseken, így ezek miatt ne kelljen utazniuk.

Ennek a sokoldalú szolgáltatáscsomagnak a pénzügyi-szervezeti hátterét teremtjük meg a posták, a takarékszövetkezetek, és több bank mûködésének összehangolásával - fogalmazott az államtitkár, aki az érintett bankok között az MFB-t, az MKB-t, a Budapest Bankot, a Takarékbankot és az FHB-t említette. Az államtitkár szerint e munka elsõ látható eredménye lesz 2015 márciusában-áprilisában a gázszolgáltatással kapcsolatos ügyintézés megjelenése az Elsõ Nemzeti Közmûszolgáltatónál. Most azon dolgozunk, hogy késõbb az elektromos áram, majd a távfûtés piacára is be tudjunk lépni lakossági szolgáltatóként - tette hozzá.

A posta 2000 ügyfélszolgálati pontból álló hálózata lesz az alapja annak az ügyfélszolgálati rendszernek, amely a legfontosabb állami szolgáltatásokat elviszi a lakosokhoz - hangsúlyozta, megjegyezve, hogy például kistelepüléseken, ahol van takarékszövetkezet és posta is, megvizsgálhatják, hogy melyiket érdemes fenntartani.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!