2024. március 28. Csütörtök, Gedeon, Johanna.
 
Elindult az új elektronikus árverési rendszerForrás: richpoi.com
Utolsó módosítás: 2015-01-11 10:00:11
A jelenleginél magasabb összeg folyhat be a felszámolási eljárásokból azáltal, hogy az idén már kötelezõen elektronikus úton értékesítik a csõdbe jutott cégek vagyonát – mondta a felszámolói névjegyzék vezetésével kapcsolatos feladatok irányításáért és összehangolásáért felelõs miniszteri biztos.

Kunfalvi Zoltán a Ma reggelben közölte, a felszámolási eljárásban a 2015. január 1-jétõl kötelezõen alkalmazandó elektronikus értékesítési rendszer bevezetésének az egyik indoka az volt, hogy a felszámolási eljárásokban a felszámolás alatt álló gazdasági társaságok vagyona értékesítésében tapasztalták a legtöbb visszaélést. „Azt gondoljuk, hogy ezt az elektronikus értékesítési rendszer meg fogja akadályozni a jövõben” – tette hozzá.

Másrészt azt szeretnék elérni, hogy az állampolgárok értékesítési részvételét növeljék, s mindezt egy felhasználóbarát elektronikus értékesítési felülettel, ami az ügyfélkapu rendszeréhez hasonlóan mûködik.

A részletekrõl Kunfalvi elmondta, alapvetõen licitálói oldalról két lehetõség van: egyrészt a felületen értékesített vagyonelemeket bárki megtekintheti, licitálóként pedig elõzetes regisztrációval adódik lehetõség a részvételre. A regisztráció díja egyszeri, 7 ezer forint.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!