2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Országosan 95 százalékos a hajléktalanszállók kihasználtságaForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-12 15:52:52
A közvetlen hozzáférésû hajléktalanszállók, az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága országosan 95, Budapesten 86 százalék körül mozgott az elmúlt napokban - közölte a Menhely Alapítvány pénteken az MTI megkeresésére.

Az észak-alföldi és az észak-magyarországi régiókban a legnagyobb a telítettség, ott a kihasználtság eléri a 100 százalékot. A fõvárosban az elmúlt évek fejlesztései miatt még számos szabad hely van - olvasható az MTI-hez eljuttatott tájékoztatóban.

Közölték: a hajléktalanszállók megpróbálnak mindenkit elhelyezni, aki igénybe szeretné venni szolgáltatásaikat, és az utcai gondozó szolgálatok rendszeresen felkeresik területükön a hajléktalanokat.

A délutáni és esti órákban a krízisautót speciális utcai gondozó szolgálatok segítik. A Menhely Alapítvány a tartós hideg beköszöntével ideiglenesen - az éjszakai órákban - még egy krízisautót is üzembe állított.

A diszpécserszolgálathoz decemberben 2027 hívás érkezett, ebbõl 622 utcai bejelentés volt. A legtöbb hívást az év két utolsó napján kapták - olvasható a tájékoztatóban.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!