2024. április 23. Kedd, Béla.
 
A konyha nem a férfiak terepeForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-20 12:17:46
A nõk csak ritkán számíthatnak arra, hogy párjuk kiveszi kezükbõl a fakanalat – legalábbis egy felmérés szerint.

A Tefal nyolcszáz 18–65 év közötti magyar hölgy megkérdezésével végzett kutatást, hogy feltérképezze a hazai nõk fõzési szokásait
Szeretnek, és tudnak is fõzni

Ebbõl kiderül, hogy a nõk háromnegyede egyedül fõz, a párjukkal együtt élõ nõk ritkán számíthatnak arra, hogy a férfiak besegítsenek a konyhában.

A háziasszonyok 84 százaléka legalább hetente egyszer fakanalat ragad, hogy összeüssön valamit. Annak ellenére, hogy mindennapjaikból jelentõs idõt töltenek a konyhában, mégsem mondható el, hogy többségében kényszernek élnék meg ezt a feladatot: a nõk nagyobb része azt állítja, hogy szeret és tud is fõzni. Csupán tizenöt százalék nyilatkozott úgy, hogy nincs ideje, ezért inkább gyorsan összedob pár falatot, és mindössze öt százalék azok aránya, akik inkább étteremben esznek, vagy rendelnek valamit.
A férfiak nem fõznek a párjukkal

A párkapcsolatban élõ nõk fele mondhatja el, hogy szerelme fakanalat ragad, ám a házasságkötés után ez az arány romlik, hiszen csupán a férjek ötöde készít legalább hetente egyszer valamit a konyhában. Így nem meglepõ, hogy a közös fõzés ritka eseménynek számít azon párok között, ahol mindkét fél szokott fõzni: csak minden harmadik esetben fordul elõ, hogy rendszeresen közösen serénykednének a konyhában. Ennek ellenére a nõk általánosságban mégsem gondolják azt, hogy a fõzés terén ügyesebben teljesítenének, sõt, valamelyest a férfiak tehetsége felé billen a mérleg; húsz százalék szerint a nõk fõznek jobban, huszonhárom százalék szerint pedig a férfiak.

A köztudatban a konyha – a fõzésen túl – a családi élet és a házibulik központjaként él. A megkérdezettek 63 százaléka szerint is kiváló helyszín lehet például a családi, baráti beszélgetésekhez. Fõzés közben a zenehallgatás a leggyakoribb párhuzamosan végzett tevékenység, 56 százalék gyakran, vagy szinte mindig hallgat zenét eközben. A televíziózás inkább akkor jellemzõ, ha a konyha a nappalival egybenyíló; ilyen lakásokban a nõk 36 százaléka gyakran, vagy mindig él a tv-nézés lehetõségével, minden ötödik háziasszony pedig akár filmet is néz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!