2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Tavaly mintegy egymilliárd forinttal több jutott iskolagyümölcs-programraForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-21 15:20:12
Tavaly mintegy egymilliárd forinttal több jutott az iskolagyümölcs-program finanszírozására - közölte Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) hétfõn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a programban jelentõs elõrelépés történt múlt évben. Tavaly ugyanis mintegy 2,72 milliárd forint, mintegy 1 milliárd forinttal több támogatást fizettek ki erre a célra.

Ennek pénzügyi hátterét a szaktárca rendeletmódosítása teremtette meg. Így nemcsak az általános iskola 1-4. évfolyamán, hanem az 5-6. évfolyamon tanuló gyermekek, valamint a nyolc évfolyammal mûködõ középfokú nevelési-oktatási intézmények 1-2. évfolyamán tanuló gyermekek is a támogatás kedvezményezettjei lehettek.

A Földmûvelésügyi Minisztérium (FM) a program segítségével az iskolai tanulók egészséges táplálkozása mellett a helyi termelõk tevékenységét is támogatja.

Az iskolagyümölcs-programban a 2012/2013-as tanévben szállítási idõszakonként átlagosan 341 ezer kisdiák, a 2013/2014-es tanévben pedig már 538 ezer tanuló kaphatott friss zöldséget, gyümölcsöt vagy zöldség- illetve gyümölcslevet.

A legkedveltebb termékek az alma, a körte és a különbözõ zöldség- és gyümölcslevek voltak, emellett még sárgarépa, paprika, paradicsom, szilva, földieper, nektarin és cseresznye került a gyermekek asztalára - tartalmazza a közlemény.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!