2024. április 23. Kedd, Béla.
 
Devizahitelek - Bankszövetség: az autóhitelesek terheit is csökkenti az elszámolásForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-21 15:40:16
A Bankszövetség elnöke indokoltnak és helyesnek nevezte az árfolyamkockázat kivezetését a lakossági jelzáloghitelezési piacról, és arra hívta fel a figyelmet, hogy az elszámolás az autó- és fogyasztási hitelesek terheit is enyhíti.

Patai Mihály az MTI-nek az elmúlt napok devizapiaci eseményeire reagálva elmondta: a svájci jegybanknak az alpesi deviza árfolyamküszöbének eltörlését követõ árfolyamváltozások igazolták, hogy indokolt és helyes döntés volt az árfolyamkockázat kivezetése a lakossági jelzáloghitelezési piacról, amiben a bankszektor szorosan együttmûködött és együttmûködik ma is a jegybankkal és a kormánnyal.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az autó- és fogyasztási hitellel rendelkezõket a törvények ugyan nem mentesítették az árfolyamkockázattól, de az elszámolás során õk is átlagosan 25 százalékos könnyítésben részesülnek, ahogy ezt több kormányzati forrás is megállapította.

Az elszámolási folyamat során a bankok jelentõs terheket viselve könnyítenek ügyfeleik fizetési kötelezettségein. Ez a szektor mérlegfõösszegének egyharmadát kitevõ plusz teher jól mutatja, hogy a bankok részvétele a devizahiteles gondok enyhítésében rendkívüli mértékû - hangsúlyozta Patai Mihály.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!