2024. március 29. Péntek, Auguszta.
 
Devizahitelek - Az autóhiteleknél 10 százalékos könnyítést jelenthet az elszámolás; a lízingcégek segítik az ügyfeleketForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-21 15:46:42
A lízingkonstrukcióknál a következõ hónapokban várható elszámolás szerzõdésenként körülbelül 10 százalékos kompenzációt eredményez majd, ami ellensúlyozhatja a svájci frank árfolyamának mostani, jelentõs emelkedését - mondta Lévai Gábor, a Magyar Lízingszövetség fõtitkára az MTI érdeklõdésére.

Rámutatott: 250 ezer szerzõdést, 300 milliárd forintos állományt érint a svájci frank árfolyamának emelkedése.
Kiemelte: az érintett szerzõdések értéke átlagosan 1,2 millió forintot tesz ki, körülbelül negyedük 2015 végéig kifut, mintegy 30 százalékuk pedig 2016 végéig zárul le.

A Magyar Lízingszövetség arra kéri a svájci frank drágulása miatt esetlegesen fizetési nehézségekkel szembesülõket, hogy egyeztessenek a lízingcégekkel, amelyek megoldást igyekeznek nyújtani a felmerülõ problémákra - tette hozzá.

A fõtitkár kiemelte: "tagvállalataink több megoldást is nyújtanak ilyen esetekre, különféle fizetési könnyítésekkel, például átütemezéssel, futamidõ-hosszabbítással orvosolható az átmeneti fizetési nehézség".

Lévai Gábor végezetül hangsúlyozta: a lízingcégek felhívják a figyelmet arra, a finanszírozók elemi érdeke az, hogy az ügyfelek teljesíteni tudják fizetési kötelezettségeiket.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!