2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
A munkáltató fizetheti a lakáshitel egy részétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-21 16:13:17
A foglalkoztatók egy része továbbra is meglehetõsen tart az új támogatástól.

A lakáshitel törlesztésében már a munkáltatók is segíthetik dolgozóikat. Az új cafeteria juttatás meglehetõsen bonyolult, ezért érdemes tanácsadó cég vagy pénzintézet segítségét kérni. Így a munkáltató adminisztrációs terhe nagymértékben csökkenthetõ.
Ötmillió a plafon

A munkáltató adó- és járulékmentesen akár 5 millió forint értékben nyújthat lakáscélú hiteltámogatást munkavállalóinak. A támogatás iránt már a tavalyi évben is egyre élénkülõ érdeklõdés mutatkozott, az idei adóváltozások pedig még inkább fókuszba helyezték a lakáscélú támogatást. A munkáltatók egy része ugyanakkor még tart a támogatástól, mivel meglehetõsen bonyolult adminisztrációval jár, és komoly adókockázata van, ha a munkáltatók nem tudják alátámasztani megfelelõ dokumentációval az adómentességet. A munkáltatónak ezért számos dokumentumot be kell kérnie a munkavállalóktól, és ellenõrizni azok tartalmát,a lakásukra vonatkozó adatoktól kezdve a hitelszerzõdésükig.
Bízzák szakértõre!

A munkáltatók számára újszerû és bonyolult feladat egy hitelszerzõdésrõl és az adott ingatlanról megállapítani, hogy megfelel-e a jogszabályi feltételeknek, egy bank számára azonban ez rutinfeladat. Ezért ajánlják a munkaadóknak, hogy a feladatok nagy részébe vonjanak be egy pénzintézetet. A munkáltatók így olyan partnerre bízhatják az adómentességi feltételek elbírálását, akinek szakértelme ezen a területen, és a jogi felelõsséget is vállalja.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!