2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Szorgosan ellenõrzik a sofõrök alkoholszintjétForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-22 11:52:51
Két ittas vezetõvel szemben javasol bíróság elé állítást a Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányság.

2014. szeptember 20-án 0 óra 20 perckor a rendõrök Hajdúszoboszló belterületén, a Szováti úton megállítottak egy jármûvet és igazoltatták a sofõrt. A járõrök a 32 éves jármûvezetõvel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett. A hajdúszováti lakostól a rendõrök a vezetõi engedélyét bevonták és a férfit további mintavételre elõállították a Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányságra. A nyomozók késõbb gyanúsítottként hallgatták ki R. Imrét, aki elismerte a bûncselekmény elkövetését, melyet a szakértõi vizsgálat is alátámasztott.

A terhelttel szemben a jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya a napokban befejezte és az ügy iratait – bíróság elé állítási javaslattal – továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Bíróság elé állítási javaslattal zárult a napokban az a nyomozás is, amelyet szintén szakértõ bevonásával folytattak a hajdúszoboszlói rendõrök egy gyermelyi lakossal szemben jármûvezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint egy személyautó haladt 2014. november 16-án 9 óra 10 perc körüli idõben Hajdúszoboszlón a Puskin utcán, amikor a járõrök a jármûvet közúti ellenõrzés céljából megállították. A rendõrök ellenõrizték az 51 éves sofõr okmányait, valamint vele szemben alkoholszondát alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. A járõrök további mintavétel céljából elõállították a férfit a Hajdúszoboszlói Rendõrkapitányságra. A rendõrök K. János vezetõi engedélyét bevonták, majd késõbb gyanúsítottként kihallgatták. A gyermelyi lakos a bûncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozóhatóság az ügy iratait a napokban megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!