2022. augusztus 17. Szerda, Jácint.
 
Századvég: szigorítaná a magyarok többsége a bevándorlás szabályaitForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-22 12:06:32
A lakosság kétharmada szigorítaná a bevándorlással kapcsolatos magyarországi szabályozást, emellett a többség szerint az Európai Unió nem tudja megvédeni az európai polgárokat egy a párizsi terrortámadáshoz hasonló merénylettõl - derül ki a Századvég közvélemény-kutatásából, amelynek megállapításait szerdán küldték el az MTI-nek.

Az elsõként a szerdai Napi Gazdaságban megjelent kutatás szerint a két héttel ezelõtti párizsi terrortámadás ismertsége kifejezetten magas Magyarországon: az ezer felnõtt megkérdezettnek mindössze három százaléka nem hallott róla.

A vizsgálati eredmények alapján a magyar lakosság több mint kétharmada (70 százaléka) túl enyhének tartja a magyarországi bevándorlási törvényeket, és szigorítaná a szabályozást. Az emberek többsége politikai irányultságtól függetlenül enyhének érzi a bevándorlási szabályokat: a baloldaliak 56, a középen állók 65, a bizonytalan választópolgárok 59 százaléka szigorítaná a szabályozást, csakúgy, mint a jobboldaliak 85 százaléka - írták.

A január 12. és 17. között telefonon felvett, kérdõíves közvélemény-kutatás szerint továbbá a megkérdezettek 61 százaléka úgy vélte, az Európai Unió nem tudja megvédeni az európai polgárokat a párizsihoz hasonló támadásoktól.

Mindkét kérdésben 23 százalék volt azoknak az aránya, akik a többséggel ellenkezõ véleményen voltak: ennyien nem támogatnák a bevándorlással kapcsolatos magyarországi szabályozás szigorítását, illetve ennyien gondolják úgy, hogy az unió meg tudja védeni a lakosságot a terrortámadásoktól.

A közleményben felidézték: a január 7-ei párizsi terrortámadást, amelyben tizenketten vesztették életüket, és az egész világot megrázta. A merénylet miatt egyrészt aggályok merültek fel, hogy mennyire érezhetik magukat biztonságban az emberek az Európai Unióban, másrészt a bevándorlásügy kérdése több fórumon is téma volt.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!