2024. április 25. Csütörtök, Márk.
 
Börtönbe mehet az ittas sofõrForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-25 12:00:11
Ittasan okozott súlyos közlekedési balesetet, vádat emelt az ügyészség.

Letöltendõ börtönbüntetéssel sújtaná a Debreceni Járási Ügyészség azt a zsákai férfit, aki autóval ittasan kerítésnek ütközött, és a balesetben a felesége maradandó sérülést szenvedett. A vádlott nem a saját kocsiját vezette; mivel a jármû tulajdonosa a slusszkulcs átadásakor tudatában volt társa ittasságának, ellene is vádat emeltek felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozva.

A vádirat szerint az elsõrendû vádlott és felesége tavaly júniusban, a hajnali órákban ismerkedett össze az autó gazdájával. Ez utóbbi ajánlotta, hogy hazaviszi õket. Bár mindketten ittak, a másodrendû vádlott többször átengedte a vezetést a férfinak. Hajnali négykor már a házaspárnál italoztak, s amikor a szesz elfogyott, a gépkocsi tulajdonosa kétezer forintot és az indítókulcsot átadva kérte a férjet: hozzon még valahonnan alkoholt.

Mint az ügyészség sajtóközleményébõl kiderül, az elsõrendû vádlott többszörösen büntetett elõéletû, érvényes jogosítványa pedig azért nincs, mert a Berettyóújfalui Járásbíróság éppen ittas jármûvezetés vétsége miatt tiltotta el a közúti jármûvek vezetésétõl. Ennek ellenére a vádlott és felesége Furtára indultak az autóval, ám még Zsákán balesetet szenvedtek: a férfi egy éles kanyarban elvesztette uralmát a volán mögött és házkerítésnek rohant. Az asszony súlyos, maradandó sérülést szenvedett. A szakértõi vélemények szerint férje alkoholistának tekinthetõ, aki személyiségzavara és alkoholizmusa miatt gépjármûvezetésre alkalmatlan. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság az elsõrendû vádlottat végleges hatállyal, társát határozott idõre tiltsa a jármûvezetéstõl.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!