2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Zöldségek, gyümölcsök: turmixgépbe velükForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-26 10:50:10
A téli hónapokban kevés zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, ám ezt zöldturmixszal pótolhatjuk. Könnyen elkészíthetõ, egészséges, és ha jól kombináljuk az összetevõket, és még ügyesen is fûszerezzük, nagyon finom.

A zöldségek közül a legkedveltebb alapanyagok a sóska, spenót, madársaláta, szárzeller, uborka, cukkini, céklalevél, káposzta, kelkáposzta, de használhatjuk a retek vagy a sárgarépa levelét is. A gyümölcsök közül választhatjuk a banánt, a bogyós gyümölcsöket, de tehetünk a mixbe almát, körtét, mangót, ananászt, narancsot, mandarint, kivit is.

A turmixot ízesíthetjük zöldfûszerekkel, citrom- vagy narancshéjjal, de biológiai erjesztésû ecetekbõl is adhatunk hozzá. A gyümölcsös változatokhoz jó a gyömbér vagy a kardamom, ha édesebb ízekre vágyunk, mézzel is gazdagítható a turmix.

Hígíthatjuk vízzel, fehér vagy zöld teával, mandula- vagy kókusztejjel is. A zöldturmix ideális napkezdõ fogás, alacsony a kalóriatartalma, viszont laktató, így az ebédig biztosan nem leszünk éhesek.

 

Kivis smoothie
Hozzávalók1 nagyobb narancs, 1/2 banán, 1 kivi, 1 marék madársaláta, 1 tk méz


Elkészítés

A kivit feldaraboljuk, és a turmixba tesszük. Hozzáadjuk a banánt, a madársalátát, a mézet, ráreszeljük a narancs héját. Ezután kifacsarjuk a narancsot, és a levét a gyümölcs-hússal együtt a turmixolandókhoz öntjük.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!