2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 
Havazás - Már csak elsõfokú riasztások vannak a hófúvás miattForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-27 11:12:46
A hófúvás miatt Veszprém megye több járására kiadott másodfokú riasztásokat elsõfokúra mérsékelték, a többi megyében pedig az elsõfokú riasztásokat is visszavonták hétfõ délelõtt.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint már csak az ajkai, a várpalotai, a veszprémi és a zirci járásban van érvényben elsõfokú riasztás hófúvás miatt. A korábban Fejér, Gyõr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyében kiadott riasztásokat mindenütt visszavonták.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztetésében azt írta: tovább mérséklõdik a szél, dél körül a Bakonyban is megszûnik a hófúvás. Az elõrejelzés szerint már inkább csak élénk széllökések lehetnek. Hétfõn napközben 0 és plusz 4 Celsius-fok között alakul a hõmérséklet. Késõ estére mínusz 5 és plusz 2 fok közé hûl le a levegõ, a kevésbé felhõs, hóval borított tájakon lesz a hidegebb.

Kedden a Dunántúlon kisebb havazásra lehet számítani, amelyet a Kisalföld nyugati részén és az Alpokalján havas esõ, esõ válthat fel. Kedd éjfélig Veszprém és Komárom-Esztergom megyében, valamint Gyõr-Moson-Sopron és Vas megye keleti, valamint Fejér megye északnyugati részén legfeljebb 3 centiméter friss hóréteg alakulhat ki - tették hozzá. Veszélyes idõjárási jelenség miatt keddre nem adtak ki figyelmeztetést. Ekkor a legalacsonyabb hõmérséklet többnyire mínusz 6 és mínusz 1 fok között, a havas, kevésbé felhõs helyeken mínusz 10 fok körül alakul. A legmagasabb hõmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között lesz.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!