2024. április 17. Szerda, Rudolf.
 
Fiatal pénzhamisítót fogtak HajdúnánásonForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-29 16:38:12
A gyanú szerint Hajdúnánáson hamis lengyel fizetõeszközt akart beváltani az egyik helyi pénzintézetben egy 19 éves fiú.

A Hajdúnánási Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya pénzhamisítás megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a 19 éves V. Richárddal szemben.

A nyomozás adatai szerint 2015. január 5-én 13 óra 30 perckor a gyanúsított bement az egyik hajdúnánási bankba, ahol a pénztárban lengyel valutát akart beváltani. A pénztáros a bankjegyek leellenõrzését követõen közölte a fiúval, hogy a pénz vélelmezhetõen hamis, mire a terhelt a pénzzel együtt sietõsen távozott a pénzintézetbõl. Ezt követõen bement egy közeli pénzváltó üzlethelyiségébe, ahol kihasználta az alkalmazott figyelmetlenségét és beváltotta a hamis bankjegyeket.

A pénzintézet biztonsági õre telefonon értesítette az esetrõl a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Tevékenység-irányítási Központját. A helyszínre érkezõ rendõrök forró nyomon indultak a gyanúsított felkutatására, akit a Köztársaság téren elfogtak és bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a Hajdúnánási Rendõrkapitányságra elõállítottak.

V. Richárdot a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, mely során a 19 éves fiú beismerõ vallomást tett. A megalapozott gyanú szerint a terhelt már korábban, 2014. december 31-én is beváltott két hamis lengyel bankjegyet a helyi pénzintézetben. Ezek címlete és sorozatszáma megegyezett a többi hamis valutáéval, amit a nyomozóhatóság lefoglalt.

A Hajdúnánási Rendõrkapitányság a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást 2015. január 28-án befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!