2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Üldözés után fogták el a debreceni sorozatbetörõtForrás: haon.hu
Utolsó módosítás: 2015-01-31 18:57:07
A rendõrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a 39 éves férfi ellen, aki a gyanú szerint összesen 10 családi házba tört be Debrecenben.

A nyomozás adatai szerint egy állampolgár 2014. március 20-án 13 óra körüli idõben telefonon arról értesítette a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ügyeletét, hogy Debrecenben, a Basahalom utcán található családi házának udvarán tetten ért egy férfit, aki az ingatlanról különbözõ értékeket próbált meg ellopni. Amikor a tulajdonos hazaérkezett, megzavarta az ismeretlent, így az el tudott menekülni.

A tettes azonosítása és felkutatása érdekében a járõrök megkezdték az adatgyûjtést és tanúkutatást, mely során az egyik utcában észrevettek egy férfit, aki a rendõrautót meglátva futni kezdett, és több tucat telken, kerítésen át próbált elmenekülni. A rendõrök utolérték a 39 éves J. Emilt, akit elfogtak, és bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elõállítottak a Debreceni Rendõrkapitányságra.

A Betörési Alosztály nyomozói kihallgatták a terheltet, aki a megalapozott gyanú szerint 2014 januárjától elfogásáig összesen 10 családi házba tört be Debrecenben.

A nyomozók azt is megállapították, hogy J. Emil ellen a Debreceni Törvényszék BV. Csoportja korábban több elfogatóparancsot is kiadott, mert nem kezdte meg jogerõs szabadságvesztéseinek letöltését, ezért õt a gyanúsítotti kihallgatását követõen átvitték a büntetés-végrehajtási intézetbe.

A Debreceni Rendõrkapitányság Betörési Alosztálya a helyi lakossal szemben lopás bûntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

Hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás ehhez a témához.
Hasonló hírek 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!